Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    ВІДЕО: На Рівненщині у монастирі ПЦУ на Повстанських могилах заклали ще один храм

    На Рівненщині у Гурбинському чоловічому монастирі Православної Церкви України чернеча братія разом із єрархами заклали капсулу під будівництво нового храму.

    Про це повідомляє телеканал ITV.

    25 грудня в монастирській святині відзначають храмове свято — День святителя та Чудотворця Спиридона. Цей святий жив у четвертому столітті та був учасником першого Вселенського собору, на якому і здійснив одне із чудес.

    Після святкового богослужіння настоятель монастиря спільно із митрополитами освятили та заклали капсулу під будівництво нового храму монастирського комплексу.

    «Цей храм, каплиця, буде присвячений преподобному Онуфрію Великому, який являється небесним покровителем намісника, ігумена цієї святої обителі отця Онуфрія і також являється одним з родоначальників монашества. Тому логічно, що в нашій обителі буде закладено, побудовано і підноситиметься молитва такому угоднику Божому як Онуфрій Великий, родоначальник монашества», — каже Митрополит Переяславський та Вишневський Олександр (Драбинко).

    Поруч будується інша святиня, вона присвячена святителю Спиридону. Ще рік тому тут був лише фундамент, та стараннями благодійників і чернечої братії храм вдалося звести. Залишилося лише встановити купол церкви.

    «Навіть не за цілий рік, а це всього на всього за 4 місяці, ми почали після Паски, літом. Дякую Богу і братії, майстрам, ми маємо сьогодні те, що маємо за такий короткий проміжок часу» — каже настоятель Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Онуфрій.

    За розбудову чернечої обителі настоятеля монастиря архімандрита Онуфрія нагородили ігуменським посохом. Та коли добудуть храм святителя Спиридона та новозакладену церкву поки невідомо. Сам архімандрит Онуфрій загадувати не береться: «Хочеш розсмішити Бога — розкажи йому про свої плани. Тому ми не будемо нічого планувати, як святитель Спиридон нас поведе, так ми і будемо рухатися»

    Найсвіжіше

    Популярне