Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці митрополит ПЦУ Симеон (Шостацький) звершив молитву за загиблими захисниками України

    У Спасо-Преображенському кафедральному соборі Православної церкви України, що у місті Вінниця, відбулось поминальне богослужіння за 79 українськими захисниками, які загинули у 2021 році, та загиблими в попередні роки.

    Як інформує офіційний сайт Вінницької і Барської єпархії, молитву за українських воїнів звершив архієрей ПЦУ митрополит Симеон (Шостацький).

    Традицію вшанування героїв започаткували Український інститут національної пам’яті спільно з ПЦУ та Міністерством у справах ветеранів. У такий спосіб ініціатори прагнуть віддати шану полеглим воякам, а також, згуртувати громадськість довкола пам’яті про них, вкотре нагадати суспільству правду про російську агресію, долучити до вшанування широке коло небайдужих патріотичних мешканців краю.

    Панахиду очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький), який звернувся до присутніх з архіпастирським словом та побажав, аби у прийдешньому році в Україні запанував справедливий мир.

    До духовенства і вірян звернувся також керівник регіонального представництва Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко. Він подякував за молитви, які підносять щомісяця за загиблих воїнів та побажав перемоги у війні на сході України.

    Найсвіжіше

    Популярне