Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд відклав розгляд справи щодо рязанської школи, на яку зазіхає РПЦ

    Судовий розгляд у справі рязанської школи №6 відкладено до 8 лютого 2022 року. Відповідне рішення прийняв 23 грудня цього року 20 арбітражний апеляційний суд Російської Федерації.

    “Vidsboku” повідомляє, що про відкладення розгляду клопотали і мерія Рязані, і Рязанська єпархія Російської православної церкви.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Після цього, рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову.

    4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві. У червні 2021 року в місті відбулась низка протестних акцій, однак РПЦ вперто не збирається поступатись у боротьбі за право власності на будівлю школи.

    Мерія міста оскаржила рішення суду, що було прийняте на користь Моспатріархату, а єпархії було запропоновано чотири альтернативні варіанти будівель. Та попри всі намагання міської влади, РПЦ рішуче не поступається і не поспішає врахувати інтереси дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне