П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський помолився з коптським патріархом про припинення пандемії COVID-19

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор разом із коптським патріархом Тавадросом ІІ помолився за припинення пандемії коронавірусу. Коптський патріарх  відвідав Александрійського патріарха в Каїрському патріаршому вікаріаті в історичній грецькій православній церкві Святого Миколая.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, двоє патріархів обмінялися побажаннями з нагоди великого свята Різдва Христового і також надіслали послання про гармонійне співіснування двох церков і про міцну співпрацю трьох держав та їх трьох лідерів.

    Патріарх Феодор висловив підтримку і свою велику вдячність за бачення єгипетського президента Абдель Фаттаха ас-Сісі щодо програм країни для кращої якості життя, тоді як коптський патріарх зазначив важливість річки Ніл.

    «Я бажаю вашій коптській церкві, яка така велика і сильна, здоров’я та радості, коли ви боретеся за те, щоб усі діти мали доступ до шкіл і лікарень. Ваша боротьба також важлива для гармонійного співіснування з мусульманами, тому що це послання Христа і миру», – сказав патріарх Феодор предстоятелю Коптської Церкви, подарувавши йому кадильницю та надрукований арабською мовою щоденник, присвячений святій Катерині Синайській.

    Водночас варто зазначити, що коптський патріарх дуже теплими словами оцінив місіонерську діяльність Африканської православної церкви.

    Александрійський патріарх підкреслив: «Ми сьогодні з дому Божого проголошуємо мир у всьому світі і проголошуємо примирення народів у нашому благословенному Єгипті, який любить Бог».

    Найсвіжіше

    Популярне