Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Апостольський нунцій в Україні відвідав Львівську мерію, де обговорив майбутній візит Папи Франциска до України

    Перебуваючи з візитом у Львові, 24 грудня до міської Ратуші завітав архієпископ Вісвальдас Кульбокас – Апостольський нунцій в Україні і титулярний архиєпископ Мартани.

    Офіційний сайт Львівської міської ради інформує, що єрарх зустрівся із міським головою Львова Андрієм Садовим та митрополитом Львівським Римо-католицької церкви Мечиславом Мокшицьким.

    Під час зустрічі сторони обговорили майбутній візит Папи Римського Франциска до України, питання підтримки релігійних спільнот, які займаються вихованням дітей, нові глобальні виклики й ситуацію в Україні та світі загалом.

    Апостольський нунцій зауважив, що Папа Франциск дуже переймається долею українського народу. Також під час зустрічі підняли питання реалізації спільних ініціатив та проєктів.

    “Духовна і політична незалежність є важливою для нас, і дуже важливо, що це розуміють в усьому світі. Для цього нам також потрібна і молитва. А вже в наступному році сподіваємось, що під час свого візиту до України Папа Франциск відвідає також і Львів”, – висловив сподівання мер Львова.

    Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України розповіли, що питання організації можливого апостольського візиту до України Папи Франциска на запрошення президента України Володимира Зеленського знаходиться на порядку денному. А на початку грудня 2021 року голова Української греко-католицької церкви Блаженнійший Святослав (Шевчук) зауважив, що в УГКЦ очікують на візит Папи Римського Франциска до України, хоча він ще не анонсований офіційно.

    Найсвіжіше

    Популярне