Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники РКЦ, ПЦУ і УГКЦ на Рівненщині разом прославляли народження Спасителя

    Увечері 24 грудня, в переддень Різдва Христового, в костелі Святого Йоана Непомука в Дубні Рівненської області відбулося урочисте богослужіння, яку очолили настоятель храму отець Гжегож Оважани та настоятель церкви Вознесіння Господнього отець Андрій Коваль (Українська греко-католицька Церква).

    Із римо-католицьким та греко-католицьким священниками народження Спасителя прославляли настоятель Свято-Онуфріївського храму Православної Церкви України в селі Злинець Дубенського району отець Роман Войцещук, настоятель Свято-Варваринського монастиря ПЦУ в Дубні отець Володимир Пасека, повідомляє monitor-press.com.

    Разом із парафіянами свято розділили представники влади – міський голова Василь Антонюк та голова Дубенської районної ради Віктор Ковальов. До храму прийшли також віряни різних конфесій.

    У своїй проповіді отець Гжегож Оважани побажав, щоб Христос народився в серці кожної людини незалежно і щоб радість від цього тривала протягом усього життя: «Шукаймо добро в ближньому своєму. Хай мир панує в Україні та в наших серцях».

    Після Літургії до слова були запрошені отці Андрій та Роман, а також мер міста Василь Антонюк. Вони привітали парафіян зі святом, побажали миру і єдності Україні, здоров’я, спокою в душі та радості в серці.

    «Христос Народився! Славімо Його!» – лунало в стінах дубенського храму. Звучали також колядки та віншування у виконанні хору Свято-Покровського собору ПЦУ під орудою регента Сергія Гавриленка.

    Найсвіжіше

    Популярне