Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Важливо формувати в собі почуття справедливості і постійно вдосконалюватись, – митрополит Епіфаній

    Проживаючи життя, людина схильна формулювати певні цілі, яких вона прагне досягнути і на втілення яких спрямовує зусилля. Наявність життєвої цілі – це мотивація, але не потрібно забувати і за постійне вдосконалення у чеснотах та виховання гідних якостей у собі.

    Про це нагадав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

    «…Важливо крім окремих цілей-точок мати в душі й певну чесноту – цінність, ідеал, який можна зрощувати у собі щоденно. Бути добрим щодня і виховувати в собі доброту. Формувати в собі почуття справедливості і домагатися справедливості у світі», – пише митрополит Київський і всієї України.

    За його словами навіть найменші дії для виховання гідних чеснот у собі вдосконалюють нас і примножують добро та любов у світі.

    «Тож прокинувшись уранці, помолившись, поставте собі прості запитання. Як я можу виявити доброту сьогодні? Що я можу сьогодні зробити заради миру? Який мій сьогоднішній вчинок послужить встановленню справедливості?», – дав пораду предстоятель ПЦУ.

    Далі митрополит Епіфаній закликав пам’ятати, що цілі й досягнення минущі, тому опорними «цеглинками» життя мають стати постійне вдосконалення у чеснотах та виховання гідних якостей у собі – адже саме вони є найбільш постійними, надійними та незмінними.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів про благодійність. Також предстоятель ПЦУ впевнений, що розв’язуючи війну Путін зазнає поразки, тому що українці – сильна нація.

    Найсвіжіше

    Популярне