Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін зазнає поразки, тому що українці – сильна нація, – митрополит Епіфаній

    Говорячи про можливість масового вторгнення російських військ в Україну, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив: «Ми переконані, що цього не відбудеться». Єрарх висловив впевненість, що українці переможуть агресора, бо ми – сильна нація.

    «Це робиться для того, щоб тільки залякати. Вони (росіяни) не можуть піти масштабно, інакше це буде означати початок Третьої світової війни», – сказав митрополит в інтерв’ю для “Радіо Свобода”, додавши, що Україна має велику підтримку НАТО і США.

    «Навіть якби Путін прийняв рішення [про вторгнення], він зазнає поразки. Тому що українці — сильна нація, яка буде до кінця боротися за свою незалежність», – підкреслив предстоятель ПЦУ.

    «Українці борються за свою самоідентичність. За те, щоб зберегти цей великий дар свободи і незалежності. Ми святкували 30 років відновлення – я це підкреслюю – державної незалежності. Ми за неї боремося й будемо боротися. І відновимо повністю нашу територіальну цілісність, не дивлячись на заяви, погрози, брязкання зброєю на кордоні», — підсумував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній привітав діток з днем святого Миколая. Також він вважає, що протягом 10 років українці можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня.

    Найсвіжіше

    Популярне