Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ вважає, що протягом 10 років українці можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня

    У наступні 10 років українці можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня. Такий прогноз озвучив предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній в “Суботньому інтерв’ю” “Радіо Свобода”.

    “Будемо прогнозувати, що впродовж 10 років. А далі будемо бачити. Це важко так передбачити”, – сказав він.

    Його Блаженство наголосив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, проте процес має відбутися поступово. Він зазначив, що українців “вже намагаються ділити і за мовою, і за релігією”.

    До того ж предстоятель ПЦУ переконаний, що, наразі, в нинішній період різдвяних свят “храми 25-го будуть порожніми, а 7-го будуть повними”.

    “Це найбільше пов’язано з традиціями всередині. Ми вже говорили і аналізували. Хоча в цьому році я спостерігаю, що немає такої активної хвилі обговорення святкування Різдва Христового. В минулі два роки, чи це було штучно створено, я пригадую, що в позаминулому році запустили мої цитати про те, що я не проти, а я насправді не проти переходу. Але щоб це відбулося правильно. Треба мудро діяти”, – прокоментував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне