П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Країни-члени ООН офіційно закликали Москву припинити нарощування військ на кордоні та зупинити поширення дезінформації щодо України

    Країни-члени Організації Об’єднаних Націй звернулись до Російської Федерації з спільною заявою. Офіційний Кремль закликали припинити нарощувати війська біля кордонів України, зупинити репресії в окупованому Криму та не поширювати дезінформацію і фейки щодо України та її союзників.

    Про це інформує “Радіо Свобода” з посиланням на представництво США при ООН.

    Відомо, що 36 країн-членів ООН виступили із спільною заявою після скликаної Росією неформальної зустрічі у форматі “Arria-formula”​ Ради безпеки ООН.

    “​Arria-formula”​ – це неформальна зустріч Ради Безпеки ООН, яку може скликати будь-яка країна-член Радбезу. Цього року Росія використала своє право на скликання зібрання, щоб поширювати фейки і дезінформацію про Україну, стверджують представники країн, які підписали заяву.

    Документ підписали представники в ООН – Албанії, Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Канади, Хорватії, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Федеральних Штатів Мікронезії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ісландії, Ірландії, Італії, Латвії, Ліберії, Литви, Люксембурга, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Чорногорії, Папуа-Нової Гвінеї, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Словенії, Великої Британії, США, України та ЄС.

    У заяві країн-членів ООН стверджується, що Росія організувала засідання, на якому висунула “цинічні та необґрунтовані звинувачення на адресу держав-членів”, щоб спотворити історію у своїх власних політичних цілях та розповсюджувати фейки про сусідні країни.

    Найсвіжіше

    Популярне