Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Бог миру дає спокій людям, які були збентежені нещастям і прагнули простоти печери, – патріарх Антіохійський

    З смиренності ясел Бог миру і Батько милосердя дає спокій душам, які були збентежені на хресті нещастя і прагнули простоти печери. Про це говорить патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоан X у своєму Різдвяному посланні, передає orthodoxtimes.com

    Патріарх Антіохійський не оминув теми пандемії, сказавши: «Ми сердечно схиляємося перед Ним, просячи розради для всіх, хто перебуває в скруті. Ми просимо Його покласти Свою руку в руки лікарів і медичного персоналу, щоб зняти тягар епідемії та інших хвороб з серця людства. Ми просимо Його прийняти у Своєму божественному світлі душі близьких, які відійшли від нас назустріч Йому в надії на воскресіння».

    «З темряви печери немовля Ісус відкриває очі на темряву нашого теперішнього світу. Із темного серця печери б’ється серце світле любов’ю до людей, заради яких Він прийшов. На соломі ясел Діва Марія дала народження Своєму Новонародженому, перед троном Якого тремтять ангели. З темряви печери Він з’являється темряві віку, яка чекала Його приходу. Він з’являється людству, чиї пороги часу схилилися, передчуваючи прихід Господа віків. З темряви печери Він з’являється у світ, де в нього навіть не було справжнього дому. З темряви печери Він з’являється темряві віків, щоб осяяти її ангельською благодаттю і миром. З темряви печери він з’являється перед лютим холодом людства, яке благає про тепло любові. З темряви Він спрямовує Свій погляд у вічі Діви Марії і через неї передає втіху у серця людства, що прагне Його Божественної втіхи», – йдеться у посланні предстоятеля Антіохійської Церкви.

    Підсумовуючи патріарх Іоан зауважив, що Христос з’явився у дні, які були біднішими, ніж наші дні. І цей період був набагато суворіший ніж зараз.

    Наші предки «вигравіювали Його хрест на серці та камені. Вони свідчили про Нього як Бога любові і приймали Його як Бога спасіння. Вони вирубали печатку Його Євангелія у своїх серцях і вкопали її в пази своїх східних монастирів, церков та цвинтарів. Вони підняли Його на своїх дзвонах як прапор гордості, і вони встановили Його у своїх душах як приношення любові, свідчення та віри», – підсумував патріарх Антіохійський.

    Найсвіжіше

    Популярне