Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ США помолились за ненароджених дітей і подружні пари, які втратили дітей

    20 грудня, вірні місцевої громади, духовенство та семінаристи Свято-Софіївської Української православної духовної семінарії приєднались до архієпископа Даниїла на щотижневому Акафісті до «Матері Божої – Виховательки дітей» у Церкві-Пам’ятнику Св. Андрія Первозванного при духовному осередку УПЦ США (Вселенський патріархат) ​​в Саут-Баунд-Бруці, Нью-Джерсі.

    «Дозвольте дітям приходити до мене» (Матвія 19:14) – такою була тема вечірньої молитви, закликаючи згадати дітей у лоні матерів. Під час богослужіння, архієпископ Даниїл проповідував, а семінаристи заспівали декілька духовних пісень, повідомляє сайт УПЦ США.

    Тримаючи ікону «Матері Божої – Покровительки Ненароджених Дітей», архієпископ Даниїл підсумував, що: «Як Церква ми молимося про захист дітей в утробі матері, ми також простягаємо свою любов до тих подружніх пар, які втратили дітей, а також тих, котрі страждають в очікуванні дітей чи тих, хто не можуть завагітніти. Ми особливим чином усвідомлюємо, що незалежно від того, наскільки коротким був їх час у цьому світі, кожна дитина – це подарунок, який потрібно любити та цінувати».

    Звертаючись до присутніх молодих матерів, архієпископ продовжив: «Церква з радістю та співчуттям ставиться до тих матерів, які, усвідомлюючи, що все життя є Божим даром, приходять до Церкви, шукаючи благословення для своєї ненародженої дитини. Таке благословення підтримує батьків, даруючи благодать і втіху у час скорбот та потреб, об’єднує парафію в молитві за ненароджену дитину та виховує повагу до людського життя в громаді».

    На богослужінні були присутні о. Василь Пасакас, настоятель української православної парафії Різдва Пресвятої Богородиці в м. Саут-Плейнфілд, штат Нью-Джерсі; о. Святослав Готь, настоятель української православної парафії Святого Вознесіння в Мейплвуді, Нью-Джерсі; о. Микола Зомчак, диякон Мирослав Микитюк та диякон Сергій Хоміцький із Свято-Софійської семінарії в Саут-Баунд-Бруці, Нью-Джерсі.

    Найсвіжіше

    Популярне