П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Різдвяне послання Архієпископа Албанії: нехай Втілений Син керує нашими думками та вчинками

    Предстоятель Албанської православної церкви звернувся до вірян із Різдвяним посланням у якому закликав бути терплячими в різних прикростях життя і запевнив, що Бог завжди з нами.

    «Визволитель прийняв сувору правду людського життя, навіть будучи немовлям, зіткнувшись із нещастям, переслідуваннями, вигнанням. Послання є вирішальним для всіх нас, хто хоче йти слідами Ісуса: Спокійне терпіння в різних прикростях, які з’являються на нашому шляху, у позбавленнях, у труднощах, у печалі. Спокійний опір несподіваній ворожості, наклепу, переслідуванню. Спокійна витримка на важких дорогах вигнання», – зазначив архієпископ Тиранський, Дурресський і всієї Албанії Анастасій, передає orthodoxtimes.com.

    Він наголосив: «Багато хто вірить в Ісуса Христа, як в людину минулого. Вони не вірять у вічно присутнього Господа. Християнська віра наполягає на тому, що Христос завжди з нами, не тільки в часи лиха і миру, але й у дні смутку, сумнівів, боягузтва, тривоги та випробувань, у які в наш час поширюється небувала пандемія. Свідомість присутності Господа Ісуса надихає, втішає, зміцнює впевненість, що Бог, нарешті, втрутиться в потрібний час».

    Насамкінець він наголосив: «найпрекрасніший різдвяний подарунок, мої брати і сестри, для нас самих і тих, хто навколо нас, – це зміцнити віру в те, що Бог правди, любові та сили з нами».

    На завершення свого послання архієпископ Анастасій сказав: «Нехай Воплочений Син і Слово Боже керують нашими думками і вчинками, щоб ми зі спокійною витримкою зустрічалися з малими та великими проблемами нашого життя».

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України опублікував Різдвяне послання патріарха Варфоломія. Також ми повідомляли, як українці у США колядували і святкували день Святого Миколая.

    Найсвіжіше

    Популярне