Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В Мурованих Курилівцях на Вінниччині освятили хрести на куполи новозбудованого храму

    18 грудня 2021 року, в день пам’яті преподобного Сави Освяченого, Високопреосвященний Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський, прибув з архіпастирським візитом до смт. Муровані Курилівці, де звершив чин освячення хрестів на куполи новозбудованого храму на честь святителя Миколая Чудотворця.

    Про це пише сайт ПЦУ.

    Перед храмом владику зустріли й привітали віруючі, які піднесли йому коровай і квіти. У свою чергу настоятель парафії протоієрей Сергій Орловський, подаючи хрест своєму архіпастирю, запросив його освятити хрести на куполи храму.

    Під час чину освячення владика, виголосивши молитву, окропив хрести освяченою водою.

    Після відпусту архієпископ Михаїл звернувся до присутніх з архіпастирським словом і нагородив активних парафіян благословенними грамотами.

    Далі настоятель подякував владиці за його молитви та повчання. Потім під церковний спів хрести були встановлені на куполи храму.

    Богослужіння завершилось святковим многоліттям.

    Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Ігор Сіранчук, Мурованокуриловецький благочинний, настоятель храму протоієрей Сергій Орловський, Могилів-Подільський благочинний протоієрей Іван Минів та духовенство Вінницько-Тульчинської, Вінницько-Барської та Хмельницької єпархій.

    Найсвіжіше

    Популярне