П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: човен Церкви сильно похитнувся, але він ніколи не потоне

    Корабель Церкви ніколи не був потоплений, бо ворота пекельні під владою Церкви. Про це наголосив Вселенський патріарх Варфоломій І у своїй промові після Божественної Літургії, яку він відслужив 18 грудня в храмі св. Димитрія і де також знаходиться древнє святе джерело на честь святого Себастьяна, повідомляє orthodoxtimes.com.

    Говорячи про життя святого Севастіана, Вселенський патріарх нагадав, що після мученицької смерті його проголосили третім покровителем Риму, де його особливо вшановують 20 січня.

    «Це благословенне і священне місце, в якому ми маємо привілей жити, вчить нас терпінню та хоробрості. Терпіння та хоробрості вчать також протягом століть, що минули від дня, коли святий Андрій Первозванний поклав перший вівтар у Константинополі, і по цей день. Багато разів за всі ці століття корабель Церкви тут сильно похитнувся, але він ніколи не був потоплений і не буде затонулий, бо написано, що ворота пекла досі під владою Церкви», зауважив Вселенський патріарх.

    Патріарх Варфоломій також згадав про свою 48-му річницю, від дня обрання його єпископом (митрополитом Філадельфійським).

    «Як і кожного року, так і цього року, це паломництво є особистим смиренним виразом хвали й прославлення, подяки та вдячності Господу, Який визнав нас гідними відсвяткувати ще одну річницю, 48-ю річницю нашого обрання єпископом, саме в цей день у 1973 році. З великим розчуленням ми згадуємо все, що відбувалося з того моменту», – промовив Його Всесвятість.

    Нагадаємо, раніше патріарх Варфоломій заявив, що місія росіян, яку вони прагнуть собі присвоїти – це керувати православ’ям. Також він нагадав, що Київська митрополія ніколи не віддавалась у підпорядкування Московській Церкві.

    © N. Papachristou/ Ecumenical Patriarchate
    © N. Papachristou/ Ecumenical Patriarchate

    Найсвіжіше

    Популярне