П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії пройшов мітинг проти війни з Україною

    Минулої суботи, 18 грудня, активісти російського міста Кіров провели пікетування проти можливого початку повномасштабної російсько-української війни. Акція пройшла поблизу пам’ятника Сєргєю Кірову, іменем якого назване місто, а участь у ній взяли шестеро осіб.

    Як інформує “Радіо Свобода”, активісти розгорнули плакати, які закликають Кремль не розпочинати війну проти України, а також тримали прапори України і Росії.

    Один з організаторів антивоєнної акції вчитель Сєргєй Дядькін розповів журналістам, що про зростання мілітаристських настроїв дізнався від тещі, яка, за його словами, “телевізор дивиться”.

    “Відчувається, що путінські ЗМІ знову нагнітають шовіністичну істерію, як це було під час окупації Криму в 2014 році. Пересічному громадянину Росії не відомо, що таке війна. Йому здається, що у нас після Другої світової весь час “мирне небо” над головою. А те, що Росія в постсовєтський час вела війну в Чечні, Грузії, Україні, Сирії – забувається. Україна завжди була, є і буде самою близькою і дружньою країною для мислячих та совісних росіян”, – підкреслив вчитель з Кірова.

    З огляду на те, що акція протесту була узгоджена з представниками влади, правоохоронці не перешкоджали її проведенню. Однак, реакція перехожих була більш ніж красномовною.

    Як розповіли учасники мітингу, більшість містян не підтримали пікет. Хтось плюнув в бік активістів, інші крутили пальцем біля скроні і вигукували образливі слова в адресу мітингарів. А мешканці Кірова старшого покоління закликали у відповідь “стерти Україну з поверхні землі”, поряд з цим пропонували небайдужим громадянам не ганьбитись проведенням такої акції.

    Найсвіжіше

    Популярне