Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Судовий процес у справі МН17 добігає кінця: Цього тижня прокуратура оголосить обвинувальний висновок

    Судовий розгляд справи про збиття авіалайнера “Malaysia Airlines” МН17 у небі над Донбасом російськими окупаційними військами, що трапилось у 2014 році, наближається до завершальної фази.

    Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на телерадіокомпанію “NOS”.

    У повідомленні йдеться, що цього тижня прокуратура виголосить обвинувальний висновок. Прокурору потрібно три дні, щоб розповісти суду, як сторона обвинувачення оцінює докази у справі. Також, будуть викладені аргументи, на підставі яких трьом росіянам та одному українцю пропонується призначення покарання.

    Прокуратура реконструювала трагедію, базуючись на великій кількості фото, відео та показів свідків. У наявності суду також опинились перехоплені розмови, в яких підозрювані говорили про установку ракети та збиття MH17.

    Очевидно, що прокуратура проситиме тривале ув’язнення, але чи буде це довічне, наперед невідомо.

    “Питання, що MH17 був навмисно збитий. Це не має значення для питання провини, але це може мати значення для покарання”, – зазначила експертка з міжнародного кримінального права Меріке Де Хоон.

    “Європейська правда” нагадує, Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу MH17 у березні 2020 року.

    Підсудні – росіяни Сергєй Дубінський, Олег Пулатов, Ігор Гіркін та українець Леонід Харченко – досі не брали участі у слуханнях. Пулатов – єдиний, хто призначив захисну групу, решту судять заочно. Через свого адвоката Пулатов заперечував свою причетність.

    Пасажирський Boeing-777 компанії “Malaysia Airlines”, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

    Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу “Бук”, який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

    Найсвіжіше

    Популярне