П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ захищає своїх до кінця: Клірик Моспатріархату заявив, що священника-педофіла Стрємского обмовили діти

    Російська православна церква докладає титанічних зусиль, щоб усунути негативні наслідки для власної репутації, яких завдають численні скандали, пов’язані з насильством у родинах кліру, у тому числі, сексуальним насильством.

    Така тенденція спостерігається і у справі священника-педофіла РПЦ Ніколая Стрємского, який, за версією слідства, з 1999 по 2019 роки “вчинив низку злочинів проти статевої недоторканності щодо 11 неповнолітніх” (педофілія). Також, вказана особа підозрюється у залученні дітей до систематичного вживання алкоголю.

    Втім, навіть наявність беззаперечних доказів провини священнослужителя Моспатріархату, серед духовенства знаходяться ті, які стають на бік педофіла і заявляють про його невинуватість.

    Зокрема відомо, що клірик Орської єпархії РПЦ настоятель парафії Петра і Павла міста Новотроїцьк протоєрей Сєргій Кваша, який особисто знайомий зі Стрємскім, заявив, що діти надали неправдиві свідчення про нібито протиправні дії обвинуваченого.

    “Це дитяча психологія. Вони йдуть шляхом найменшого спротиву, де їм вигідно. Ми думаємо, що вони нерозумні, ні – вони підступні, продумані в плані лукавства. В 90-ті роки, коли отець Ніколай (Срємскій – ред.) відкрив гімназію, трапилась неприємна історія. На сповіді декілька вихованців заявили, що викладачі їх домагаються. Отець Ніколай одразу вигнав викладачів, ті написали заяву до прокуратури, і з’ясувалось, що діти обдурили, щоб помститись дорослим за вимоги добре вчитись”, – цитує “Ахилла” спробу Сєргєя Кваші виправдати священника-педофіла.

    Нагадаємо, священника Ніколая Стрємского було затримано восени 2019 року. У вересні 2020 року повідомлялось, що йому пред’явлено обвинувачення за статтями 131, 132, 133, 135, 117, 156, 151 КК РФ (зґвалтування; насильницькі дії сексуального характеру; розпусні дії; залучення неповнолітнього до вчинення антигромадських дій тощо).

    За версією слідства, з 1999 по 2019 роки обвинувачений “вчинив злочини проти статевої недоторканності щодо 11 неповнолітніх” (педофілія). Також він підозрюється у залученні дітей до систематичного вживання алкоголю.

    Указом митрополита Оренбурзького та Сарактаського РПЦ Веніаміна (Зарицького) священника Ніколая Стрємского заборонено у священнослужінні на час слідства.

    “Духовний фронт” раніше повідомляв, що кримінальні провадження у відношенні клірика Ніколая Стрємского розпочались у вересні 2019 року. Окрім цього, суд постановив позбавити родину священника батьківських прав, а всі діти були переведені в заклади опіки.

    24 грудня 2021 року Ніколаю Стрємскому буде оголошено вирок.

    Це вже не перший випадок педофілів у рядах РПЦ. Раніше єромонаха РПЦ засудили до 13 років колонії за педофілію і схиляння неповнолітніх до вживання алкоголю.

    Найсвіжіше

    Популярне