Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Одеський художній музей передали у державну власність

    17 грудня депутати Одеської обласної ради проголосували за те, щоб передати Одеський художній музей Міністерству культури України. «За» проголосувало 43 депутати. Тепер музей мають передати із комунальної власності до державної.

    Про це повідомляє Суспільне.

    Музей був підпорядкований обласній раді. Крім цього, на засіданні була пропозиція перейменувати заклад на Музей імені Маразлі, але її відхилили.

    За словами депутатів, націоналізація музею стала першим кроком до його передачі. Таке рішення, на думку обласних депутатів, може сприяти розвитку закладу та збільшити заробітну плату для його працівників.

    Нагадаємо, 14 жовтня президент Володимир Зеленський надав Одеському художньому музею статус національного. Він також доручив облраді розглянути питання щодо перейменування закладу на честь Олександра Ройтбурда.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у недільну школу Одеси ходять діти, яких евакуювали з підконтрольного талібам Афганістану. Також в Одесі не дозволили РПЦвУ будувати новий храм, бо не було достатньо документів і дозволів.

    Найсвіжіше

    Популярне