Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одесі не дозволили РПЦвУ будувати новий храм: недостатньо документів і дозволів

    Одеський департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю відмовив Свято-Іверському чоловічому монастирю Одеської єпархії Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП), розташованому біля Шкільного аеродрому видати дозвіл на будівництво храму на честь ікони Божої Матері «Троєручиця».

    Про це повідомив керівник відомства Олександр Авдєєв, повідомляє “Думская”.

    За його словами, представники Моспатріархату не змогли зібрати повний пакет документів, зокрема вони не надали виписку з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, яке підлягає демонтажу, експертний звіт по проєкту, план трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій, договір підряду, накази про призначення виконроба і головного інженера робіт, сертифікати осіб, які будуть здійснювати авторський і технічний нагляд, і сам договір на здійснення технічного нагляду.

    Нагадаємо, містобудівні умови і обмеження на зведення храму монастир отримав з рук мера Одеси Геннадія Труханова. Він вручив документи на землю главі РПЦвУ митрополиту Онуфрія під час його візиту в місто 9 жовтня 2020 року.

    Культова споруда має з’явитися замість якихось старих будівель, які знесуть. Відзначається, що при ньому буде якийсь «православний центр розвитку» Моспатріархату.

    16 вересня 2020-го Одеська міськрада передала в користування Моспатріархату ділянку площею майже два гектари.

    Найсвіжіше

    Популярне