Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Важливий крок на шляху до Гааги: Росія офіційно визнала присутність своїх окупаційних військ на території України

    Важливий крок на шляху до лави підсудних Міжнародного кримінального суду у Гаазі зробив правлячий путінський режим Російської Федерації. Влада країни-агресора офіційно визнала присутність власних Збройних сил на території Донецької і Луганської областей України.

    Як інформують “Ліга.Новини”, Кіровський районний суд міста Ростов-на-Дону виніс вирок у справі, в матеріалах якої підтверджується присутність російських військових на Донбасі та дислокація військових частин ЗС РФ на окупованих територіях України.

    Новинний портал оприлюднив фотокопії фрагментів судово рішення, з яких випливає, що кримінальна справа стосувалася хабарництва, а її фігурант отримав вирок у вигляді п’яти років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

    У матеріалах справи сказано, що у 2019 році обвинувачений постачав продовольство російським військовослужбовцям та дав хабар розміром 630 тисяч російський рублів санітарному лікарю одного з центрів державного санепідемнагляду, щоб той закрив очі на порушення санітарних норм.

    Водночас у матеріалах справи йдеться, що продовольство відправлялося (цитата) “до військових частин Збройних сил РФ, що дислокуються на території ДНР та ЛНР”.

    "Бойове чергування". У матеріалах російського суду визнається – на Донбасі є війська РФ
    Скріншот фрагменту рішення Кіровського районного суду міста Ростов-на-Дону. Взято з “Ліга.Новини”

    Також у матеріалах справи йдеться, що військовослужбовці РФ перебувають “на бойовому чергуванні” на території, що контролюється терористичними організаціями “ДНР/ЛНР”.

    "Бойове чергування". У матеріалах російського суду визнається – на Донбасі є війська РФ
    Скріншот фрагменту рішення Кіровського районного суду міста Ростов-на-Дону. Взято з “Ліга.Новини”

    Повідомляється, що вирок був винесений суддею Леонардом Шолоховим 10 листопада 2021 року. Повний текст доступний на сайтах Кіровського суду та судових рішень РФ.

    Нагадаємо, наприкінці зими та на початку весни 2014 року Збройні сили Російської Федерації здійснили окупацію Криму, а трохи пізніше розпочали війну на Донбасі. При цьому, Москва заперечує свою участь у війні в Донецькій та Луганській областях, стверджуючи, що в регіоні триває “громадянська війна”.

    Вирок Кіровського районного суду міста Ростов-на-Дону є важливим загальнодоступним документом-доказом, який засвідчує факт збройної окупації частини Донецької і Луганської областей України Збройними силами РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне