П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявляють, що співвітчизники за кордоном потребують “захисту від дискримінації”

    У РПЦ заявляють про необхідність “захисту російських співвітчизників за кордоном, враховуючи випадки насильства та дискримінації щодо них”.

    Таку думку висловив секретар у справах далекого зарубіжжя Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоієрей Сергій Звонарьов, повідомляє ТАСС.

    “Ця тема періодично з’являється у суспільному просторі, у громадському дискурсі, у ЗМІ, і пов’язана вона з випадками насильства щодо співвітчизників, випадками дискримінації щодо наших зарубіжних братів та сестер, і, на наш погляд, ця тема вимагає окремої, серйозної роботи держави із залученням і релігійних структур, і організацій, і громадських сил. Сьогодні необхідне створення такої сфери та середовища безпеки, яке дозволяло б нашим закордонним братам та сестрам почуватися захищеними”, – сказав Звонарьов.

    Він визнав, що поки що у цій сфері “не все благополучно”, і сьогодні цей напрямок церковно-державної та державно-громадської взаємодії є “дуже актуальним і затребуваним”.

    Він зазначив, що закордонні парафії Російської Православної Церкви вже неодноразово служили притулками для людей, які опинилися в кризовій ситуації.

    Раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила про те, що стурбована тиском на представників російськомовної громади з боку американської влади та закликала міжнародних правозахисників звернути увагу на факти зневажання прав російських співвітчизників у США. Також вона повідомила, що громадяни РФ, які проживають за кордоном, щороку направляють до апарату омбудсмена понад тисячу звернень, зокрема з України. Звернення стосуються порушень виборчих прав, обмеження можливості користуватися російською мовою, незаконного кримінального переслідування.

    Найсвіжіше

    Популярне