Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Побєдобєсіє та пропаганда війни: Монастир РПЦ провів для дітей “воєнно-історичну кіношколу”

    10-12 грудня цього року в Чорноостровському жіночому монастирі Калузької єпархії Російської православної церкви відбулась низка заходів в рамках кіношколи для дітей, що присвячена війні. Відомо, що заняття були організовані духовенством Моспатріархату у співпраці з Асоціацією кінопедагогів Росії та фестивальним рухом “Ми самі знімаємо кіно”. Програма кіношколи була присвячена 80-річчю боїв на Ільінських рубежах.

    Про це інформує “Credo press” з посиланням на офіційні ресурси РПЦ.

    До програми навчань увійшли кіноперегляди, відвідування монастирських служб, трапези в історичному кафе “Трапезная” тощо. Учасники кіношколи, під час перебування в обителі, знімали мультфільм про “подольських курсантів, які віддали життя за друзів своїх” та репортаж про подорож зі стендапами.

    Окрім цього, діти відвідали молодіжний воєнно-спортивний табір “Ільінські рубежі 1941” в Андріївському скиту РПЦ. Примітно, що табір, який виховує підростаюче покоління росіян-побєдобєсів, було створено за підтримки Фонду президентських грантів РФ.

    Там учасники кіношколи відвідали “курсантську казарму, оглянули воронки від вибухів, вивчили “штабну експозицію”, макети бойової техніки тощо.

    Завершилась кіношкола 12 грудня екскурсією інтерактивним музеєм “Малоярославєц – місто двох великих перемог”, який також було створено за підтримки Фонду президентських грантів РФ.

    Організація таких заходів красномовно свідчить про злиття віровчення РПЦ з ідеологією побєдобєсія, яку активно впроваджує правлячи путінський режим. Примітно, що духовенство Моспатріархату охоче бере участь у вихованні молодих російських пропагандистів та побєдобєсів, які, імовірно, не мислитимуть своє життя без пропаганди війни у майбутньому, і вбачатимуть велич Росії в окупації територій інших держав та масових вбивствах населення окупованих територій Збройними силами РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне