Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит з лихих 90-х: Авторитетний архієрей РПЦ Тіхон (Шевкунов) зізнався в організації підпалу

    Відомий архієрей Російської православної церкви, якого чимало експертів вважають кандидатом на очолення Московського патріархату після Кіріла (Гундяєва), духівник президента Росії Владіміра Путіна митрополит Псковський і Порховський Тіхон (Шевкунов) зізнався в організації підпалу сільської хати в середині 1990-х років.

    Зізнання прозвучало в документальному фільмі «Росія. Нова історія» на телеканалі “Росія 1”, пише “Псковская лента новостей”.

    Архієрей розповів, що в 1994 чи в 1995 році, коли він займав керівні посади в Сретенському монастирі, до нього прийшла група мешканців сусіднього села і попросили, щоб монастир взяв під контроль їхнє господарство (Товариство з обмеженою відповідальністю чи щось на кшталт цього).

    Селяни скаржились, що господарство занепадає, люди чотири роки не отримують зарплату – змушені красти, лікарні немає, школа в жахливому стані. Але найбільше людям дошкуляли торгівці наркотиками.

    За словами митрополита, була одна родина, яка приїхала до села, придбала хату, в якій і виробляли “мішанку”. Від вживання наркотиків у селі регулярно помирали молоді люди віком 18, 19 років. Міліція, як стверджує архієрей, навіть не намагалась допомогти селянам.

    “І довелось самим вирішувати це питання. Спершу попросили по-доброму. А потім, вперше скажу, думаю, за давністю років не порушать кримінальну справу, вивели цих парубків з їх хати, зв’язали їх і підпалили хату. І сказали, щоб вони сюди більше не приходили”, – зізнався митрополит Тіхон (Шевкунов).

    Чому ігумен Російської православної церкви, вдався до відверто злочинного методу “відновлення справедливості”, а не застосував силу молитви, про яку часто люблять говорити в Моспатріархаті, Тіхон (Шевкунов) завбачливо не відповів. Так само він утримався від того, щоб назвати тих людей, які брали участь у “кримінальних розбірках” на його боці.

    Найсвіжіше

    Популярне