Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Даниїл: Духовенство ПЦУ на Донбасі служить в найважчих умовах на східному кордоні України

    За підсумками останньої Конференції духовенства УПЦ США, з благословення  митрополита Антонія, архієпископ Даниїл прибув до столиці України – Києва, щоб передати 30 літургійних євхаристійних наборів для капеланів. Донецько-Маріупольської єпархії Православної Церкви України.

    У вівторок, 14 грудня 2021 р. – архієпископ Даниїл у супроводі отця Володимира Штеляка ( Український православний собор святого апостола Андрія Первозванного в Сільвер-Спрінг ) зустрівся з предстоятелем Православної Церкви України – Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

    Зустріч відбулася в офісі Митрополита Київського при монастирі Святого Архистратига Михаїла. На зустрічі був присутній митрополит Донецької і Маріупольської єпархії Сергій, який отримав літургійну пастирську благодійну допомогу від Української Православної Церкви США, спонсором якої виступили Український Православний Собор Святого Андрія Первозванного,  Троїцька Українська Православна Церква в Трентоні, Нью-Джерсі.

    Митрополит Сергій висловив подяку духовенству та вірним УПЦ США ​​за постійну підтримку, яка настала вчасно в найважчу зимову пору року та в розпал військової ескалації на східному кордоні України. Звертаючись до архієпископа Даниїла, митрополит Сергій поділився з Предстоятелем Православної Церкви України інформацією про багаторічну співпрацю між УПЦ США ​​та Донецько-Маріупольською єпархією.

    Відповідаючи на добрі слова митрополита Сергія, архієпископ Даниїл переказав молитовні вітання Предстоятеля УПЦ США митрополита Антонія, а також духовенства і вірних усієї Церкви в Сполучених Штатах Америки. Владика Даниїл усно запропонував слова підтримки духовенству Донбаського регіону ПЦУ, яке продовжує служити в найважчих умовах на східному кордоні України.

    Блаженніший Митрополит Епіфаній висловив подяку Українській Православній Церкві США за непохитну підтримку благодійних служебних проектів Православної Церкви України, допомогу духовенству, що служить військовим капеланам, і допомогу різноманітним їдальням у Маріупольському районі.

    Крім того, архієпископ Даниїл вручив фінансову благодійну допомогу від імені Андріївського товариства (одної з центральних організацій УПЦ США), а також духовенства та вірних Церкви.

    На завершення зустрічі Предстоятель ПЦУ  відзначив отця Володимира Штеляка  коштовним хрестом Предстоятеля, на знак подяки за підтримку військових капеланів (о. Володимир служить капеланом ВПС США).

    Найсвіжіше

    Популярне