Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священники РПЦвУ освятили прапори бойових кораблів Росії

    13 грудня, у день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, в окупованому Севастополі головний священнослужитель Севастопольського благочиння Кримської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Сергій Халюта разом з групою священників освятив бойові знамена для Чорноморського флоту РФ, про це повідомляє сайт благочиння.

    Освячення Андріївських прапорів бойових кораблів та допоміжних суден в Севастополі здійснюється з 1997 року. Цього разу у Володимирському соборі-усипальниці адміралів благочинний Севастопольського округу УПЦ (МП) протоієрей Сергій Халюта у співслужінні духовенства собору та священників, що душпастирюють в окупаційному військовому флоті, відправив молебень до святого апостола Андрія Первозванного, на якому були присутні командири та військовослужбовці ЧФ РФ.

    По завершенні молебню були освячені та урочисто передані командирам кораблів 46 Андріївських прапорів.

    Священники УПЦ (МП) освятили прапори бойових кораблів Росії

    Звертаючись до присутніх, протоєрей Сергій Халюта назвав день пам’яті апостола Андрія Первозванного «особливим для кожного російського моряка».

    «Ми молилися лише про одне – щоб Господь зберігав ваші життя, але разом з тим давав мужність і любов вашим серцям. Ми молилися сьогодні про мир, хоча освячували знамена, приготовані до бою. Ми молилися про те, щоб Господь зберігав мир у ваших серцях і в нашій країні. Але якщо ворог прийде і перетне наш кордон, то ми просили Бога, щоб Господь дав вам хоробре і мужнє серце, щоб полки ворогів і супостатів відступили від меж нашої держави. Наш народ христолюбивий, любить Бога, ближнього і свою вітчизну», – заявив севастопольський благочинний УПЦ МП, побажавши окупаційним воякам «бути вірними Богові, народові Божому та своїй вітчизні».

    Найсвіжіше

    Популярне