П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вифлеємський вогонь доставили на Хмельниччину (відео)

    Сьогодні, 13 грудня, пластуни Хмельниччини привезли Вогонь Миру до обласного центру, каже голова пластового осередку міста Зоряна Янечек. За її словами, вони перейняли Вифлеємський вогонь напередодні Різдвяних свят від сусідів з Польщі, доставили його залізницею. Коли офіційно буде розповсюджувати вогонь громадами області організація “Пласт”, Суспільне дізнавалося.

    Черговий вокзалу станції Хмельницький передає Віфлеємський вогонь членам скаутської організації “Пласт”. Вогонь цьогоріч доставили потягом з Києва. Туди його привезли українські пластуни від кордону з Польщею, розповідає референтка преси та зовнішніх зв’язків станиці Старокостянтинів Катерина Баршацька.

    Додає: “Це Віфлеємський Вогонь Миру, символічний вогник. Насправді, його щороку австрійські пластуни беруть з місця народження Ісуса Христа, з Вифлеєму. Далі з Австрії вогник передають усім країнам. Оскільки цьогоріч діють так само обмеження карантинні, то передавали все на кордоні”.

    П’ятеро пластунів Волочиська та Старокостянтинова повезуть Вогонь Миру в свої міста та міста області, розповідає голова пластового осередку міста Хмельницький Зоряна Янечек. За її словами, хмельницькі пластуни офіційно передадуть вогонь громаді наприкінці грудня. До того часу підтримуватимуть його вдома.

    “Він поїде сьогодні у Кам’янець-Подільський, Волочиськ, Старокостянтинів, Шепетівку. Ось ця от передача громаді міста Хмельницький відбудеться 23 грудня ввечері біля кінотеатру Шевченка”, – каже Зоряна Янечек.

    Відповідальний за роботу з юнацтвом у Хмельницькому Андрій Колесник переймає Вифлеємський вогонь вдруге. Пояснює: минулого року Вогонь Миру до обласного центру привозили представники пласту самостійно. Додає: “В минулому році передавав наш представник обласний, який координував передачу Вифлеємського вогню. І він, власне, їздив у Тернопіль і з Тернополя привозив вже в Хмельницький.

    Як розповіла Катерина Баршацька, Вифлеємський вогонь прибув до усіх обласних центрів України.

    Найсвіжіше

    Популярне