Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вперше відзначили престольне свято. В Андріївській церкві виставили частку мощей апостола Андрія Первозванного

    13 грудня 2021 року, в день Святого апостола Андрія Первозванного, в Андріївській церкві відзначили перше престольне свято — перше після освячення храму, перше після відкриття Андріївської церкви після реставрації та перше престольне свято після підписання договору між Ставропігією Вселенського Патріархату в Україні та Національним заповідником “Софія Київська”.

    Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Місії “Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні”.

    В урочистій Літургії, яку очолив Екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл, взяли участь єрарх Православної Церкви України митрополит Переяславський і Вишневській Олександр (Драбинко), протоєрей Богдан Гулямов, протоієрей Тарас Козка, священники Православної Церкви України Віктор Мартиненко, Павло Соколовський та Леонід Павлюк.

    Цього ж дня в Андріївській церкві вперше виставили для вшанування частку мощей святого апостола Андрія Первозванного — дарунок Його Всесвятості Патріарха Варфоломія Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні.

    Частка мощей апостола Андрія буде доступна для вшанування у верхньому храмі під час Богослужінь у суботу, неділю та по святах. В інший час частка мощей буде виставлена у каплиці Святого ап. Варфоломія у стилобатній (нижній) частині Андріївської церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне