Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    В розбраті винні США: У РПЦ вважають, що росіяни й українці – один народ

    У Російській Православній Церкві вважають, що росіяни та українці були одним народом.

    Про це заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон Алфєєв на телеканалі “Росія 24”, йдеться на сайті РПЦ.

    Він зазначив, що Україна — найближчий сусід Росії, а “український та російський народи є братніми, а колись взагалі належали до одного народу із спільною писемністю, спільною культурою”.

    За словами представника РПЦ, “антиросійська пропаганда, яка зараз начебто ведеться в Україні, причому ведеться значною мірою з-за кордону, зокрема через океан, не може не турбувати”.

    Митрополит Іларіон також наголосив, що треба “зробити все можливе, щоб не допустити подальшої ескалації напруженості між країнами, а також домогтися вирішення мирним шляхом протиріч, що існують всередині України”.

    Представник РПЦ наголосив, що ” особливе занепокоєння у Російської Православної Церкви викликає ситуація, в якій зараз опинилися мільйони українських православних віруючих внаслідок пропагандистської війни проти Росії, дій США в Україні”.

    “Розкол, який отримав підтримку Константинопольського Патріарха, завдає глибокої рани всьому українському народу та особливо православному населенню України, — констатував митрополит Іларіон. — Цей розкол зовсім не виправданий з церковного погляду, і дії, які були здійснені щодо його легітимізації, є абсолютно незаконними”.

    “Ми молимося за подолання цього поділу, про те, щоб українські православні віруючі возз’єдналися в лоні єдиної канонічної Церкви, яка існує в Україні, — її очолює Блаженніший митрополит Онуфрій”, — наголосив російський єрарх.

    Найсвіжіше

    Популярне