Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ стурбовані тим, що в кіно неправильно зображають екзорцизм

    Священнослужителі Російської православної церкви стурбовані тим, що ритуал “вигнання бісів” (екзорцизм) у кінематографі зображається не так, як насправді відбувається у житті. На думку російських кліриків, те, що відбувається на телеекранах дуже сильно відрізняється від того, що відбувається насправді.

    Зокрема, священник храму ікони Божої Матері Всіх скорботних Радість Благовіщенська Святослав Шевченко нагадав, що екзорцизм – це католицький ритуал, у православ’ї його проводять як виняток.

    “Ці крики, хрест, який лоба йому пропалює. Заледве не блискавки з хреста. У житті нічого такого немає. Режисери і оператори використовують максимально можливий набір ефектів”, – цитує “Радио КП” слова священнослужителя.

    Нагадаємо, у квітні 2021 року Комісія з богослів’я Російської православної церкви розробила документ, який встановлює загальні правила проведення процедури екзорцизму духовенством Моспатріархату. Поряд з тим, у серпні 2020 року стало відомо про смерть єдиного офіційного екзорциста РПЦ архімандрита Германа (Чеснокова). Клірик помер внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусним захворюванням.

    Найсвіжіше

    Популярне