П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Справу закрито: Верховний касаційний суд Рима залишив у силі виправдальний вирок для українського гвардійця Віталія Марківа

    9 грудня 2021 року Верховний касаційний суд Рима, третя і найвища судова інстанція Італії, відхилив усі клопотання сторони обвинувачення і залишив у силі виправдальний вирок апеляційного суду для українського гвардійця Віталія Марківа.

    Про це інформує офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на голову Християнського товариства українців в Італії Олеся Городецького.

    “У справі Марківа поставлена крапка. Всі позови відхилені. Рішення Міланського суду залишили в силі”, – повідомив він.

    Також знято всі претензії до держави Україна.

    “Сьогодні поставлена крапка! Ми виграли в Касаційному рішенні!!!! Всі позови були відкинуті. Щиро дякую усім причетним!!!! Це наша спільна перемога. Правда завжди перемагає”, – прокоментував подію Віталій Марків.

    В МВС України нагадали, 30 червня 2017 року в Італії затримали старшого сержанта командира відділення батальйону ім. Кульчицького (в/ч 3066) Національної гвардії України Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі і його перекладача, російського правозахисника Андрія Миронова у м. Слов’янськ у травні 2014 року.

    12 липня 2019 року, суд міста Павія виніс вирок у справі українського гвардійця Віталія Марківа. Рішенням суду гвардієць засуджений до 24 років позбавлення волі. 12 липня 2019 року Арсен Аваков заявив, що Україна оскаржить ганебний вирок італійського суду.

    Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у тюрмі біля Мілана.

    В серпні 2020 року Національна поліція України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі і громадянина Російської Федерації Андрія Миронова провела низку слідчих дій на місці подій, в Слов’янську і на горі Карачун та отримала докази невинуватості Віталія Марківа.

    У Мілані 29 вересня 2020 року відбулося перше засідання апеляційного суду у справі Віталія Марківа. Сторона захисту, яку представляли італійські адвокати Рафаелі Делла Валле і Нікколо Бертоліні Клерічі, наполягали на невинуватості Віталія Марківа, який ніяк не міг бути причетний до загибелі Андреа Рокеллі.

    1 жовтня 2020 року у Мілані пройшло чергове засідання по апеляції у справі нацгвардійця Віталія Марківа. 23 жовтня сторона захисту пред’явила суду присяжних факти, що свідчать про непричетність Віталія до загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі.

    3 листопада 2020 року Віталій Марків виступив у суді із заключним словом, в якому наголосив на своїй невинуватості та повній непричетності до факту загибелі італійського репортера і його перекладача. Того ж дня його було повністю виправдано й звільнено апеляційним судом Мілана.

    Найсвіжіше

    Популярне