П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Даниїл відвідав парафію УПЦ в Медісоні, штат Вісконсин

    4 грудня правлячий єрарх Західної Єпархії Української Православної Церкви США та Діаспори архієпископ Даниїл (Зелінський) прибув у Медісон, штат Вісконсин, щоб молитовно відзначити 25-річчя з дня священицького служіння настоятеля парафії Григорія Дженсена.

    Про це повідомляє пресслужба УПЦ США.

    Це перший візит архієпископа до парафії від початку пандемії Covid-19. Парафіяльні діти з нетерпінням чекали приходу гостей з квітами, а голова парафії – з традиційним хлібом-сіллю.

    З вдячністю прийнявши теплі вітання, архієпископ прийняв хрест, запропонований настоятелем парафії отцем Григорієм Дженсеном, перш ніж увійти в неф і почати вечірню службу.

    На завершення Богослужіння архієпископ Даниїл виголосив коротку проповідь, висловивши вдячність за можливість знову помолитися з вірними парафії УПЦ: “Це були важкі два роки, багато змін у світі, але Церква залишилася незмінною, і завжди буде константою в нашому житті. Саме через Церкву вірні зустрічаються зі своїм Творцем і спасаються”.

    Перед тим, як парафіяни розійшлися по домівках, архієпископ Даниїл скористався нагодою, щоб поспілкуватися з численною молоддю, яка була присутня на вечірній службі. Парафія в університетському містечку є важливим свідченням віри не лише для довколишньої громади, а й для людей похилого віку. Заснування парафії на території кампусу Університету Вісконсин-Медісон допомагає нагадати молодим людям, що закінчення середньої школи не означає «закінчення» Церкви.

    Архієрей наголосив на покликаннях студентів коледжу. Кожен із них має особливе покликання та місію, яку має виконати у своєму житті. Як православним християнам, він нагадав їм, що ми повинні бути Церквою для навколишніх, нести Слово Христове у світ. Кожен з нас має зробити свої громади кращими, полегшуючи труднощі інших, несучи мир у спільноті та живучи з любов’ю до ближніх.

    Коли молодь відійшла, архієпископ Даниїл зустрівся з новообраною Парафіяльною Радою. Обговорення було зосереджено на розвитку парафії та планах на майбутнє. Новообраний адміністративний орган відповідає за збереження парафії, зростання церкви та задоволення релігійних потреб вірних.

    Наступного ранку перед читанням Євангелія архієпископ Даниїл вручив настоятелю парафії Григорію Дженсену церковну нагороду за віддане служіння Христовій Церкві. Цього дня отець Григорій святкував 25 років з дня хіротонії. На честь цієї знаменної події архієпископ Даниїл подарував йому хрест і благословив його на наступні 25 років служіння.

    У своїй проповіді архієпископ зауважив, що люди, які прагнуть багатства не з потреби, а через жадібність, втрачають те багатство, яке Бог дозволив їм накопичити. Якби багатій справді поділився врожаєм зі своїми сусідами, з голодними і потребуючими, то він отримав винагороду від Бога. Іншими словами, ми часто зосереджуємось на цьому житті та на нашому комфорті в ньому. Гроші самі по собі не є гріхом, жадібність є гріхом. 

    Найсвіжіше

    Популярне