Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    «Українська Церква підносить молитви за наших захисників», – митрополит Епіфаній привітав із днем ЗСУ 

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав військовослужбовців з днем Збройних сил України, який щорічно відзначається 6 грудня.

    «В Україні ми маємо тисячі новітніх героїв, які мужньо взяли на себе відповідальність рятувати і захищати, вдень і вночі обороняючи нашу землю від супротивника. Вітаємо їх сьогодні, у День Збройних сил України, та свою вдячність за їхню відданість і самопожертву висловлюємо їм щоденно. Українська Церква підносить молитви за наших захисників і здійснює посильну допомогу: духовну та матеріальну», – йшлось у привітанні предстоятеля Православної церкви України.

    Він також висловив радість від того, що минулого тижня парламент ухвалив закон про військових капеланів.

    «Священники Православної церкви України перебувають там, де їх потребують, і – у тому числі – разом з українськими воїнами на фронті, ризикуючи власним життям. Відповідно до закону, Служба військового капеланства стане частиною Збройних сил України. А отже, ті, хто стояли на обороні духовного фронту нашої держави і раніше належали до захисників держави більше формально, тепер на належному рівні матимуть і юридично закріплений статус», – зауважив єрарх.

    «Тому сьогодні сердечно вітаю українських військовослужбовців та наших капеланів! У ваш день бажаю вам Божого благословення та захисту, і нехай Господь допомагає вам у вашому служінні на благо України!», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне