Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    “Страждання риби і трави”: Російський депутат Валуєв посперечався з РПЦ

    Російська православна церква не може існувати без того, щоб не продукувати велику кількість заборон і табу, які представники духовенства намагаються нав’язати всьому народу Російської Федерації.

    З вуст скрєпоносців вже звучали ініціативи заборонити незаміжнім росіянкам їздити до Туреччини, накласти табу на заняття йогою. А після трагедії 11 травня цього року, коли “казанський стрілець” Ільназ Галявієв назвав себе “богом” і розстріляв восьмеро учнів казанської гімназії та вчительку, в РПЦ запропонували заборонити продаж вогнепальної зброї.

    Однак на цьому у Моспатріархаті не спинились, і митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв) запропонував заборонити полювання як розвагу, оскільки духовенство переконане, що мисливство є пережитком минулого. Саме ця позиція російської церкви викликала невдоволення брянського депутата Держдуми Ніколая Валуєва.

    “Батюшкам варто, слідуючи власному постулату, наполягати на визнанні риболовства пережитком минулого. І є ті, хто підтримає. Рибу давно розводять в штучно створених умовах. Також сміття на узбережжях стане менше. І головне. Риба також відчуває біль і страждання. Як, власне, і трава. Відповідні дослідження вже провели всюдисущі англійські вчені”, – цитують “Брянские новости” слова колишнього боксера Ніколая Валуєва, який рішуче заперечив точку зору РПЦ.

    Той факт, що народний обранець росіян Брянщини всерйоз стурбований болем та стражданнями риби і трави не може не викликати “захвату і поваги”. І хоча наведені ним аргументи є апогеєм боксерської думки і чогось більшого від Валуєва годі й очікувати, варто відзначити, що РПЦ нарешті отримала достойного опонента, який здатен “силою і розумом” довести абсурдність численних заборон, які пропонують у Моспатріархаті.

    Найсвіжіше

    Популярне