Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовна небезпека для християнина: У РПЦ заборонили вірянам займатися йогою

    У Росії Курганська єпархія РПЦ випустила просвітницькі листівки про духовну небезпеку для християнина занять йогою та тренінгів особистісного росту.

    Про це повідомляє Росбалт.

    “Йога – це частина релігії індуїзму, і нікуди від цього не дінешся. Багато хто питає — чому б не займатися йогою просто як гімнастикою, не занурюючись у її окультні та містичні глибини? Саме слово yoga походить від санскритського yuj, що означає “сполучати, зв’язувати”. А „релігія“ — від латинського religare: „пов’язувати, з’єднувати“. В обох випадках мається на увазі, що людина встановлює зв’язок з Богом або з якимись іншими силами, невидимими, але здатними взаємодіяти з людьми. Таким чином, говорити, що йога є нерелігійною, просто нелогічно: „йога“ та „релігія“ — практично синоніми”, — йдеться у листівці, слова з якої наводить Znak.com.

    В особистісних тренінгах РПЦ не подобається, що на них людям пропонують “підвищити самооцінку, розвинути харизму, знайти себе”. “Вони пропонують вирішити будь-яку проблему за ваші гроші”, – застерігають автори листівок.

    Президент Федерації йоги Росії Сергій Рєпін у розмові з Газетою.Ru заявив, що автори просвітницьких листівок недостатньо ознайомилися з матеріалом та показали свою неосвіченість.

    “Ця заява дуже неосвічених людей. Тут навіть нема теми для дискусії. З іншого боку, вважаю, що єпархія небезпідставно зробила таку заяву. Можливо, під виглядом йоги криється маса всяких шахраїв та сект. Але йога – це не релігія. Про це вам скажуть усі. Подібні заяви іноді виникають, тому що потрібно знаходити крайнього. Я не дуже люблю давати поради, але таки радив би єпархії звернути увагу на свою паству. Якщо вони вважають, що їм щось заважає, то, може, треба розібратися, чому так відбувається?” — зауважив Рєпін.

    Найсвіжіше

    Популярне