П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Зеленський привітав українців з Міжнародним днем волонтера

    5 грудня Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році після відповідної ініціативи Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

    Слова привітання українським волонтерам висловив президент України Володимир Зеленський, текст звернення якого оприлюднив офіційний сайт Офісу глави держави.

    “Бути волонтером – це важлива і відповідальна місія, це особливий внутрішній стан людини, спосіб її мислення і життя. Сприяння українській армії, підтримка лікарів, допомога дітям, що залишилися без батьківського піклування, громадянам, які постраждали внаслідок російської агресії на Сході нашої країни, і багато інших милосердних справ реалізуються завдяки активності та самовідданості українських волонтерів”, – зауважив президент Зеленський.

    Глава держави підкреслив, що за останній час багато людей долучилися до волонтерського руху, систематизували свою діяльність та стали частиною світової волонтерської спільноти.

    “Упроваджуючи десятки проектів та витрачаючи майже увесь свій вільний час на те, щоб комусь допомогти, ви не чекаєте на прибутки, визнання або посади. Найкраща винагорода для волонтера – врятовані життя та долі людей”, – сказав Володимир Зеленський, наголосивши, що активна громадянська позиція волонтерів, невичерпна енергія та вміння спрямовувати її на допомогу та важка повсякденна праця додають віри й впевненості у перемогу України та світле майбутнє держави.

    “Дякую волонтерам за гуманність, невтомну щоденну працю та людяність. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, миру та благополуччя. Слава українським волонтерам! Слава Україні!”, – підсумував президент України Володимир Зеленський.

    Найсвіжіше

    Популярне