Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Засуджений екссхиігумен РПЦ Сєргій Романов надумав облаштувати храм у в’язниці

    Відлучений від церкви та позбавлений сану екссхиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, якого засуджено до 3,5 років позбавлення волі за схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання та самоуправство, хоче облаштувати православний храм у слідчому ізоляторі, повідомляє “RT”.

    За словами адвокатів бунтівного клірика, кілька місяців тому він спілкувався з даного приводу зі священником, який опікується місцем позбавлення волі, оскільки “прагне залишити добрий слід”. Романов попросив виміри іконостасу, жертовника, дзвонів – всього, що “може зі своїми духовними чадами передати храму”. Однак на момент публікації відомо, що Сєргій необхідних вимірів так і не отримав.

    Наміри Сєргія Романова прокоментував заступник керуючого справами Московської патріархії єпископ Савва (Тутунов). Єрарх РПЦ зауважив, що для вирішення такого питання екссхиігумену варто звернутися до адміністрації СІЗО, священика, який опікуватиметься храмом, або до голови Синодального відділу РПЦ зі служіння у місцях позбавлення волі.

    “Канонічних заборон на прийняття в дар від відлученого від Церкви храмового начиння немає. Але я порадив би Миколі Романову (мирське ім’я Сєргія Романова, – ред.) покаятися спочатку і покаянням спокутувати зло, яке він завдав”, – наголосив єпископ Савва (Тутунов).

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету. По вказаному пункту обвинувачення, суд обиратиме запобіжний захід для Романова не раніше наступного тижня.

    За всіма висунутими обвинуваченнями Сєргій Романов своєї провини не визнав і заявив, що кримінальне переслідування пов’язане з непорозумінням, що виникли у нього з верхівкою РПЦ.

    30 листопада 2021 року Романова було засужено до позбавлення волі. Суд призначив йому 3 роки та 6 місяців перебування у колонії загального режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне