Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    «Восьмий рік триває війна, і одним із її компонентів є РПЦвУ», – депутат Луцької райради

    У Горохові місцева влада допомагає Московському патріархату. Про це заявив депутат Луцької районної ради, член фракції ВО «Свобода» Віктор Магурчак.

    «Горохівська влада сприяє Українській Православній Церкві Московського патріархату і це неприпустимо», – цитує нардепа сайт Луцької райради.

    Відомо, що рішенням сесії Горохівської міської ради від 8 листопада 2021 року релігійній громаді Різдва Христового Російської Православної Церкви в Україні затверджено технічну документацію із землеустрою щодо об’єднання земельних ділянок, які перебували у її постійному користуванні, площею 0,08 га та 0, 02 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

    «Восьмий рік триває війна! І одним із компонентів цієї гібридної війни є якраз Українська православна церква Московського патріархату, яка використовується Росією як засіб впливу на прихожан. Ми прекрасно розуміємо, що у Москві будь-яка церковна незалежність від державної влади відсутня. Російська церква – провідник ідей та настроїв, які створюють протиріччя із українськими ідеями. Депутати мають розуміти це! Храмів Московського патріархату не повинно ставати більше на території України, бо вони використовуються як елементи ошукання українців», – вважає депутат Луцької районної ради Віктор Магурчак.

    Нагадаємо, нещодавно у Росії терорист «ДНР» похвалив главу РПЦвУ Онуфрія, бо він «не підтримав вакцинобісся». Також єпископ, якого призначив Онуфрій на Джанкойську єпархію, освячував війська РФ в Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне