Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Уряд запускає український центр розбудови миру: він збиратиме докази порушення прав українців

    Уряд запускає національний центр розбудови миру. Він буде фіксувати випадки порушення свобод та прав українських громадян. На основві зібраних даних формуватимуть реєстри таких порушень та складатимуть позови.

    Відповідне рішення озвучив прем’єр Денис Шмигаль. Це трапилось на засіданні Кабінету Міністрів 2 грудня, пише 24 канал. 

    Денис Шмигаль заявив, що Україну та європейських партнерів дуже турбує питання безпеки та життя українців на окупованих територіях Луганської та Донецької областей та в Криму, де трапляються “непоодинові випадки порушення свобод та прав українських громадян”.

    За словами міністра, такі дії будуть зафіксовані та задокументовані й слугуватимуть черговою доказовою базою щодо російської агресії.

    Сьогодні, 2 грудня, пропонуємо затвердити проєкт, який дозволить запустити в роботу український національний центр розбудови миру, який збиратиме докази порушення прав, а саме затвердимо порядок використання коштів щодо створення реєстрів та систем моніторингу, – заявив Шмигаль.

    Прем’єр додав, що Україна домагатиметься справедливості всіма способами, передбаченими міжнародним правом.

    У телеграмі Денис Шмигаль додав, що “це дозволить установі розпочати діяльність та збирати докази порушення прав українських громадян на тимчасово окупованих територіях”.

    Найсвіжіше

    Популярне