П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Сполучені Штати не допустять вторгнення “Совєтського союзу” до України,- голова Пентагону

    Міністр оборони США Ллойд Остін у четвер заявив, що будь-яка відповідь США на дії Росії щодо України здійснюватиметься спільно з міжнародною спільнотою, яка не допустить вторгнення РФ.

    Про це він сказав під час візиту до Південної Кореї, повідомляє агентство Reuters.

    Він висловив сподівання, що Сполучені Штати та Росія зможуть працювати над “вирішенням питань та проблем і зниженням температури в регіоні”.

    На питання, чи будуть наслідки для Росії суто економічними, Остін відмовився відповідати безпосередньо, сказавши, що буде використано “найкращі методи”.

    “Все, що ми зробимо, буде зроблено як частиною міжнародної спільноти. У найкращому разі – ми не побачимо вторгнення Совєтського Союзу в Україну”, – сказав Остін, маючи на увазі під колишнім Совєтським Союзом Росію.

    Він закликав Росію «знизити температуру в регіоні» на кордоні з Україною.

    Остін виступив після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен попередив Москву, щоб вона припинила нарощування своїх військ біля кордону з Україною, інакше зіткнеться з санкціями.

    На питання, чи буде реакція США суто економічною, Остін відмовився відповідати, сказавши лише, що буде використано «найкращі методи».

    За даними Києва, Росія утримує понад 100 тисяч військових і важкої техніки поблизу кордону. Це відбувається після масштабних військових навчань Росії на початку цього року, що викликає побоювання про можливе вторгнення. Росія, яка захопила Крим у 2014 році і підтримує гібридні сили на Донбасі, заперечує планування нападу і звинувачує Україну та її західних союзників в ескалації напруженості.

    Найсвіжіше

    Популярне