Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Генсекретар Міжпарламентської Асамблеї Православ’я відзначив працю патріарха Варфоломія у справі єдності православ’я

    Генеральний секретар Міжпарламентської Асамблеї Православ’я Максим Харакопулос відзначив роботу патріарха Варфоломія у справі зміцнення єдності православ’я.

    Про це повідомляє пресслужба Вселенського патріархату та грецькі ЗМІ.

    Звертаючись під час зустрічі із Вселенським патріархом Варфоломієм 29 листопада напередодні  відзначення престольного свята — дня пам’яті апостола Андрія Первозванного, Максим Харакопулос сказав, що серед праць, які здійснив Вселенський патріарх, виділяються праці в ім’я єдності Православ’я.

    «Ми всі знаємо про невпинні зусилля, які Ви, як Вселенський патріарх і як перший серед рівних, докладаєте для того, щоб допомогти православ’ю подолати проблеми, які підірвали його, і увійти у 21 століття єдиним і сильним для виконання своєї духовної місії у світі, який, здається, рухається без духовного компаса. Святий і Великий Синод Православної Церкви, який відбувся на Криті у 2016 році, безсумнівно, є найвищою церковною подією у цій справі. Подія, прецедент якої відбувся 1300 років тому. На жаль, ваші щирі наміри не скрізь знаходять відповідний відгук. Однак ми впевнені, що основи єдності Православ’я вже закладені й непохитні. Не сумнівайтеся, Ваша Святість, що одного разу навіть ті, хто відсутні, пам’ятатимуть Варфоломія за Критський Собор та його вічні послання», – сказав генсекретар Міжпарламентської Асамблеї Православ’я.

    «Ми дуже раді, що Божественна Милість дозволила нам бути сьогодні тут, у колись царюючому місті, перлині світу і маяку православного світу, щоб відсвяткувати з вами престольне свято нашого Вселенського Патріархату і відзначити з вами, як скромними паломниками, завершення 30 років вашого милосердного служіння», – також зазначив він.

    Крім цього, Максимос Харакопулос підкреслив, що «ваша багатогранна робота, гідна ваших великих попередників в умовах, нехай і несприятливих, а іноді й гнітючих, добре відома. І все-таки завдяки вашій непохитній вірі, твердій рішучості і невтомній праці, вам вдається “зрушити” навіть гори труднощів».

    Депутат Грецького парламенту додав, що Вселенський престол під керівництвом патріарха Варфоломія послав світло надії і духовного піднесення всім православним у важкі часи.

    «Ми добре усвідомлюємо, що все вищесказане досягнуто невимовними зусиллями, нескінченними годинами денної й нічної роботи, різкими контрастами та підпільним саботажем з боку різних кіл і центрів. Однак, ви залишилися стійким захисником прав Православ’я і Вселенського Престолу, захисником двохтисячолітньої традиції», – зазначив Харакопулос.

    На зустрічі також був присутній митрополит Халкідонський Еммануїл.

    Найсвіжіше

    Популярне