Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін зробив гучну заяву про “загрози з території України”

    Президент країни-агресора Російської Федерації Владімір Путін вбачає небезпеку для РФ в разі розширення інфраструктури НАТО на територію України. Він заявив, що «червоні лінії» — це створення загроз для РФ з території України. Російський лідер неодноразово заявляв, що розширення інфраструктури НАТО на територію України означало б для Москви перетин її «червоних ліній».

    Про це 30 листопада повідомляє tsn.ua

    Слідом за господарем Кремля цього ж дня під час пресконференції міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив, що країни Заходу не перший рік провокують Україну та інші країни на “антиросійські дії”.

    “Я можу підтвердити те, що вже відомо досить добре: Захід давно, не перший рік, провокує Україну, і не лише Україну на антиросійські дії”, – сказав головний російський дипломат.

    За його словами, втягування країн пострадянського простору в НАТО служить цьому “найяскравішим прикладом”, оскільки Заходу чудово відоме ставлення Москви до “цих старань”.

    Лавров звинуватив Україну у використанні забороненої мінськими домовленостями зброї На Донбасі. При цьому він припустив, що “київський режим” зірветься у “військову авантюру”.

    Раніше речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що розширення інфраструктури НАТО на територію України означатиме для Москви перетин «червоних ліній». За його словами, президент Росії Володимир Путін неодноразово обговорював це з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

    Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів президенту Росії Володимиру Путіну. За його словами, «червоні лінії» Путіна обмежуються територією РФ.

    Раніше ми повідомляли, що Кремль шукає формальний привід для відкритої війни з Україною. Тоді у РФ звинуватили ЗСУ в наступальних діях на Донбасі. Також екс-радник Путіна Владіслав Сурков заявив, що Росія буде розширювати свої території.

    Найсвіжіше

    Популярне