П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль шукає формальний привід для відкритої війни з Україною: Захарова звинуватила ЗСУ в наступальних діях на Донбасі

    Представниця Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова звинуватила владу України в наступальних діях, які нібито проводять Збройні сили у Донецькій і Луганській областях.

    “Гарячі голови київського режиму, відчуваючи, імовірно, повну безкарність, виступають за силове рішення внутрішньоукраїнської кризи. Нагнітається обстановка в зоні конфлікту. Продовжує надходити інформація про використання заборонених мінським комплексом заходів озброєння, яке постачається в Україну країнами НАТО”, – цитує “Каспаров.ру” слова Захарової.

    Співробітниця російського зовнішньополітичного відомства заявила, що ЗСУ нібито йдуть у наступ в районі Гранітного і Старомар’ївки. Окрім цього, Захарова звинуватила США і НАТО у “накачуванні” України зброєю для війни на Донбасі.

    На тлі нарощування Російською Федерацією військової присутності не підступах до державного кордону України, такі заяви офіційних посадових осіб Росії видаються пошуком формального приводу для розв’язання повномасштабної збройної агресії проти нашої держави.

    Нагадаємо, з кінця жовтня цього року почали надходити повідомлення ЗМІ, іноземних розвідок та спецслужб України про стягування російських військ до західного кордону РФ. При цьому, принаймні половина груп зайняла позиції для атаки. На додачі, Кремль організував призов десятків тисяч резервістів у безпрецедентному для постсовєтського часу масштабі.

    Найсвіжіше

    Популярне