Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ: Піст- це не тільки обмеження в їжі, але молитва і покаяння

    Хоча зазвичай слово «піст» асоціюється в першу чергу з обмеженнями в їжі, виключенням певних продуктів і багатьма людьми сприймається як своєрідна «релігійна дієта», приурочена до певних дат церковного календаря. Зараз, коли відбулося відродження Української Церкви, маємо пам’ятати про істинне значення посту – періоду, коли християни очищують свою душу через молитву і покаяння.

    Про це йдеться на сторінці Православної Церкви України у Фейсбуці.

    «Обмеження в їжі тут стають інструментом, який допомагає стати смиреннішими, зосередитися на Богові та своїх відносинах із Ним, не відволікаючись на мирські насолоди. Але все ж це є допоміжним. Преподобний Іоан Дамаскін зазначав, що “якби піст полягав тільки у їжі, то святими були б корови”. Але ми, люди, перш за все маємо спрямувати свої зусилля на духовне очищення та покаяння, виховання в собі доброти, милосердя і любові», – зазначили в Українській Церкві.

    Там нагадали, що 28 листопада розпочався 40-денний Різдвяний піст, який триватиме до світлого свята Різдва Христового.

    «Укріплюймося у вірі, зростаймо духовно та ставаймо добрішими у цей час – аби зустріти Різдво Сина Божого оновленими й чистими душею. І нехай Господь допоможе кожному змінитися на краще», – закликали в Українській Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне