Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Раптово помер капелан ПЦУ Анатолій Канівець, який служив на Полтавщині

    25 листопада раптово на 56 році життя помер священник Полтавської єпархії Православної церкви України військовий священник (капелан), настоятель парафії у селі Смотрики отець Анатолій Канівець.

    Про смерть капелана повідомив єромонах Іоан (Луценко) та Полтавська єпархія ПЦУ.

    «..Він пробув декілька ротацій в АТО у ЗСУ, а також декілька місяців на передовій у Правого Сектора», – розповів єромонах про померлого священника.

    Анатолій Канівець народився 5 вересня 1965 року в с. Ланна Карлівського району Полтавської Області. Після закінчення школи працював музичним керівником дитячих садків Ланнівського цукрокомбінату. Після служби в армії – художнім керівником району «Красноградський» Харківської області. У 1991-1993 роках навчався в студії підготовки акторських кадрів за спеціальність «Актор-співак-бандурист» і співав у патріаршому хорі Свято-Володимирського собору. Потім працював учителем музики.

    12 грудня 2009 року єпископом Сумським і Охтирським Мефодієм висвячений в сан диякона, а  21 лютого 2010 року – в сан священника.

    У 2014 році призначений настоятелем релігійної громади у селі Михайлівка Машівського району Полтавської області, у 2016 – настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці селі Малютинці Пирятинського району. З 2018 року був настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці села Смотрики.

    Впродовж 2015-2018 років отець Анатолій Канівець неодноразово брав безпосередню участь як військовий капелан в районі проведення АТО/ООС на Сході України.

    У 2015 році Українською спілкою воїнів-інтернаціоналістів військовий священник Анатолій Канівець нагороджений медаллю «За заслуги» ІІІ ступеня, а у 2017 році нагородою УПЦ КП «За жертовність та любов до України».

    «Священнослужителі та духовенство Полтавської єпархії висловлюють свої співчуття рідним спочилого. Вічна йому пам’ять!», – зазначили в єпархії ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне