Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Урочистим богослужінням у день святителя Іоана Золотоустого розпочалась 50-та річниця служіння митрополита Антонія в УПЦ США

    26 листопада 2021 року парафіяни громади Української православної церкви в США мали змогу бути учасниками великого свята в житті Церкви. У день вшанування святителя Іоана Золотоустого віряни також відзначили особливу подію – 49 річницю з дня священничої хіротонії високопреосвященнішого митрополита Антонія.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті УПЦ США.

    Парафіяльне життя тісно пов’язане із стосунками які виникають між священником та громадою. Успіх громади, її життя залежить від того, чи ці стосунки будуть дієвими. Для священника парафіяни – це його родина, про яку він піклується, для парафіян – священник це приклад для наслідування, порадник та духовний пастир. Але головне ж у цьому відповідальність один за одного. Ця відповідальність звершує християнське життя, коли громада стає церквою Бога Живого, Тілом Ісуса Христа. Такий же принцип існує і в житті священнослужителів, життя яких тісно пов’язане із архієреєм.

    “Людина стає успішною тоді, коли досягає зрілості. Проте, зрілість не залежить від часу. Зрілою, людина стає в той момент, коли може усвідомлено сказати, що готова взяти на себе відповідальність за власні вчинки, слова. Тоді, коли приходить усвідомлення, що вчинки, слова, навіть думки здатні змінити не лише власне життя, але й життя навколишніх. Тому сьогодні, ми всі – Ваші духовні діти, вітаємо Вас із подією, яка особливо торкнулася Вашого життя. Не просто згадкою, а подією якою Ви живете 49 років. Просимо Ваше Високопреосвященство, наш дорогий владико Антонію щоб Ви і надалі брали на себе відповідальність за кожного із нас у своєму керівництві, молитві, настановах. Просимо в Бога щоб ми і наділі мали приклад служіння, навчання, відданості, простоти, а найголовніше життя з Ісусом Христом. Аксіос, Владико!”, – йдеться у вітальному слові духовенства, адресованому митрополиту Антонію.

    До урочистого богослужіння в храмі при Свято-Софійській Семінарії долучились українські військовослужбовці капітан другого рангу Ігор Миколайович Трухан, капітан другого рангу Сергій Михайлович Карлаш та капітан-лейтенант Дмитро Литвин.

    Військові моряки, які базувалися та навчалися в США, є активними учасниками парафіяльного життя Церкви. Українці, котрі в 2014 році, під час воєнної агресії та окупації Російською Федерацією Криму, залишилися вірні своїй державі, присязі, показають власним прикладом, що немає більшої любові, як хто душу свою віддасть за друзів своїх.

    З благословення митрополита Антонія архієпископ Даниїл вручив військовослужбовцям медалі, присвяченні століттю заснування Української Церкви в США.

    Радість святкового богослужіння доповнили священнослужителі: отець Василь Пасакас, отець Василь Шак, отець Василь Криштомполь, отець Андрій Драпак, отець Микола Зомчак та отець Ігор Процак з сім’ями та семінаристи Свято-Софійської Семінарії.

    Після богослужіння духовенство з родинами та семінаристами ще раз привітали владику Антонія із святом, а владика Даниїл передав особливий подарунок від Консисторії УПЦ США – священничі ризи. Своєю чергою, митрополит Антоній подякував усім присутніх за привітання та молитви.

    Найсвіжіше

    Популярне