Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Розпалювання ворожнечі: Очільник Білоруського екзархату РПЦ закликав активніше перешкоджати релігійній діяльності греко-католиків

    Очільник Білоруського екзархату Російської православної церкви митрополит Веніамін (Тупеко) розіслав підлеглим єпископам лист, що містить прямі заклики до міжконфесійної ворожнечі.

    “Хартыя97%” з посиланням на телеграм-канал “Хрысціянская візія” інформує, що у документі окреслено вимогу більш рішуче протидіяти діяльності греко-католиків в Білорусі.

    У листі йдеться про те, що занепокоєння очільника Білоруської православної церкви викликає “активізація греко-католиків (уніатів) в Республіці Білорусь”. На підтвердження цієї думки, митрополит Веніамін (Тупеко) зауважив, що греко-католики проводять тематичні виставки, вечори вшанування пам’яті, здійснюють видавничу діяльність і тому подібне.

    Обурення служителя РПЦ викликало також те, що “в серпні-листопаді 2020 року уніати активно підтримали вуличні протести”, а зараз намагаються “вийти з-під удару влади, щоб зберегти сили для подальшої опозиційної активності”.

    Зображення взято з “Хартыя97%”
    Зображення взято з “Хартыя97%”
    Зображення взято з “Хартыя97%”

    Лист митрополита Веніаміна (Тупеко) прокоментував католицький священник Вячеслав Борок. Клірик вважає, що слова очільника Білоруського екзархату РПЦ – це відкрите розпалювання міжрелігійної ворожнечі і предмет кримінального вивчення.

    Водночас, священник наполягає на необхідності збереження духу братерства між конфесіями.

    “Ми всі, католики, як римо-католики, так і греко-католики, православні і протестанти, повинні разом боротись зі злом у нашій країні. Християнин може воювати лише зі злом, але не з іншою людиною, а тим більше, не з іншим християнином”, – підкреслив священник Вячеслав Борок.

    На момент публікації, інформація про офіційну реакцію католицької церкви на лист Веніаміна (Тупеко) не надходила.

    Найсвіжіше

    Популярне