Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Досі нам болить масове винищення нашого народу більшовицькою владою”, – митрополит Епіфаній у День пам’яті жертв голодоморів

    “Виповнилося вже століття від початку першого з цілого ряду організованих більшовиками, свідомо спланованих Голодоморів в Україні. Але досі нам болять несправедливість, ненависть, брехня, безкарні вбивства, злочини проти людяності, сплановане масове винищення нашого народу безбожницькою комуністично-більшовицькою владою”, – такими словами звернувся до українців предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

    “Майже три десятиліття український народ потерпав від навмисно спланованих Голодоморів та від їх наслідків, а потім ще кілька десятиліть – від брехні, мовчання і залякування за свідчення правди про ті злочини. Важко знайти щось страшніше за муки від насильницької голодної смерті – при доброму врожаї, при родючому чорноземі, для працьовитих українців-селян”, – написав Його Блаженство у Фейсбук.

    Митрополит Київській і всієї України Епіфаній нагадав, що то був не голод, а спланований голодомор, і не один, а щонайменше три. Спустошені Голодомором села потім заселялися переселенцями з сусідньої країни. Так тоді Кремль “ламав” волелюбний народ України і закріплював своє володарювання на “опанованих” землях. І сьогодні з Кремля продовжують віддавати накази про вбивство наших братів і сестер на Сході України.

    “Голодомор назавжди лишиться у нашій національній пам’яті. Його наслідки всі ми відчуватимемо ще довго. Сьогодні, в цей чорний день календаря, молімося за всіх жертв Голодоморів, щоби їхні душі були з Богом, Який є Світлом для світу”, – закликав предстоятель ПЦУ українців до спільної молитви.

    “Господи! Пом’яни душі усіх безвинно загиблих від Голодомору та інших репресій, закатованих та вбитих братів і сестер наших. Подаруй вічний спокій в Твоїх світлих оселях тим, хто пройшов через страшні душевні муки, спостерігаючи за стражданнями власних дітей. Упокой, Боже, всіх жертв Голодомору і репресій в оселях з праведними. Прийми, Боже, як мучеництво їхній біль і сльози. Святими молитвами загиблих та пам’яттю про них очисти, Господи, нас сьогодні від усілякої байдужості і жорстокосердя, ненависті та нетерпимості. І нехай, Боже, милістю Твоєю подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову. Амінь”, – промовив слова молитви митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне