П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ підтвердили непохитну позицію Церкви у питанні протидії домашньому насильству

    В рамках проєкту “Підтримка діалогу між організаціями громадянського суспільства, урядовими та релігійними організаціями для синхронізації зусиль з надання допомоги жертвам насильства” предстоятель Православної церкви України Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 25 листопада 2021 року зустрівся у Митрополичому домі з радницею Посольства Швеції в Україні Марією Ліндгрен-Салтановою і народним депутатом України Соломією Бобровською.

    Про це інформує пресслужба Київської Митрополії ПЦУ.

    У зустрічі також взяли участь архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), заступник голови Управлінням соціального служіння та благодійності ПЦУ протоєрей Сергій Дмитрієв, консультант “Елеос-Україна” Валерія Рачинська та голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.

    Фото: ПЦУ

    Під час розмови учасники підкреслили необхідність постійної уваги до проблеми домашнього насильства та застосування чітких механізмів протидії його проявам й надання допомоги тим, хто постраждав від нього. В контексті цього йшлося про відкриття центрів допомоги постраждалим від насильства на зразок того, який ПЦУ, за сприяння партнерських організацій, відкрила у Київській області.

    Також Олександр Заєць поінформував присутніх, що незабаром вийде друком спеціально розроблений навчальний посібник для священнослужителів, присвячений темі протидії домашньому насильству.

    Єрархи ПЦУ наголосили, що законодавство України має продумані механізми протидії домашньому насильству, більшість з яких, на думу духовенства, навіть кращі, ніж передбачені міжнародними нормативно-правовими актами. Його Блаженство підкреслив, що Церква підтримує зусилля, спрямовані на застосування цих механізмів та їх поліпшення.

    Фото: ПЦУ

    За підсумками зустрічі було заплановано проведення подальших зустрічей і консультацій, зокрема з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, задля співпраці, вироблення спільної позиції та посилення дієвої допомоги тим, хто потерпає від домашнього насильства.

    Найсвіжіше

    Популярне