Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці заплатили високу ціну за свободу і не мають сходити із шляху Революції гідності, – єрарх УПЦ США

    Єрарх Вселенського патріархату архієпископ Памфлійський УПЦ США Даниїл (Зелінський) наголосив, що українці не мають права сходити із шляху наміченого Помаранчевою Революцією і Революцією Гідності, бо за свободу заплачена висока ціна.

    Про це архієпископ сказав відвідуючи з архіпастирським візитом парафію УПЦ США Святого Архистратига Михаїла та великомученика Юрія Переможця у місті Міннеаполіс, штат Міннесота 21 листопада у день свята Архистратига Божого Михаїла і всіх небесних сил безтілесних, повідомляє сайт УПЦ США.

    Під час літургії архієпископ Даниїл виголосив проповідь на тему Євангельського читання про кровоточиву жінку, також з нагоди дня Гідності і Свободи та були піднесені молитви за всіх людей і воїнів які захищали і захищають суверенітет та свободу України, а також і Сполучених Штатів Америки.

    «…День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят України. Сама країна вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. Ціна – життя найкращих синів і дочок Батьківщини. Тому ми, українці в Україні та в Діаспорі, не маємо жодного права сходити з шляху, наміченого Помаранчевою Революцією та Революцією Гідності», – підкреслив архієпископ Даниїл.

    «Ми повинні, в першу чергу, виховувати в собі свідому любов до батьківщини і гідність, виховувати дітей справжніми патріотами і культивувати в них почуття гідності. Адже патріотизм – це ключ до процвітання суспільства, а гідність – це вміння тримати себе та свої думки чистими, що допомагає вчинити правильно, навіть якщо для цього доведеться боротися з особистими емоціями та переступати через свої слабкості, це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких», – підсумував єрарх Української православної церкви США.

    Найсвіжіше

    Популярне